January 16, 2011

BaYI LeMaS, IBu LeKa MaiN FaCeBooK

Salam
Perhatian ibu-ibu yang tengah layan Facebook (twitter, blog atau apa2 yang sewaktu dengannya) tu, ingat tak baby anda letak kat mana??? Mana la tahu kot terlupa anda ada baby..

Petikan dari Mingguan Malaysia, Ahad 16 Jan 2011, muka surat 1.

Bayi lemas, ibu leka main 'Facebook'

Denver, 15 Jan. - Seorang wanita yang melaporkan bayinya yang berusia 13 bulan mati lemas semasa dia leka bermain permainan dalam 'facebook' didakwa atas kesalahan menyebabkan kematian di mahkamah di sini semalam.

Shannon Johnson, 34 tahun, dari Colorado mengaku meletakkan bayi lelakinya itu  dalam kolam mandi dan kemudian ke bilik lain untuk bermain 'Cafe World' dalam 'Facebook'. Apabila tidak mendengar apa-apa bunyi selepas 10 minit, Johnson  menemui bayinya dengan mukanya tertangkup di dalam air dan kemudian  dia   menghubungi talian kecemasan, 911.

Bayi itu dibawa ke hospital menggunakan helikopter tetapi diisytiharkan meninggal dunia kerana lemas. - Reuters.

19 comments:

♥ Princess ♥ said...

fuh selamat belum kahwin lagi....huhuhu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

lemas kan mak dia plk...as denda...

Rozuan Ismail said...

cafe world!!haha

Gen2Merah said...

besar sungguh pengaruh kalau dah ketagih ngan Fbook ni kan

delarocha said...

teknologi... ada baik dan buruknya

whitecappuccino said...

@Princess: tengokla nanti bila da kawin
@AFA:a'ah..good idea! :)
@Wan: :) yer
@gen2merah: betul!

||aLeaSaRa|| said...

alahai ada lg kes mcm ni.kuatnya pgrh Fb.hah,tak mau pulak nti dgr ada kes anak lemas sebab mak sibuk update n3..ngee...kejap...mana anak kite hah???

NuSaNa NoSa 91 said...

kesiannya.. mesti mak dia menyesal.. ntah2 fobia terus ngan fb.. hu3~

oleh tu, jgn terlampau leka sgt dgn sesuatu.. kena sntiasa aware ngan keadaan sekeliling.. =.=

Gentleman Frog said...

salam,

haha bagus juga fb nk tutup bulan mac ni

one of jo

rizwan's sweetheart said...

nilah padahnyer kalau asek sangat berfb... budak2 kecik sekarang ni jauh lebih pantas depada kita... tu yang rsau sangat tu...

mrsharis said...

ni la padahnya kalau dh leka sangat..online biar berpada katanya :)

efa said...

ada ke patut cmtu jdinya ish2 pada kalau terlebih leka ngn fb

fadhdeela said...

gilos la mak dia nie..kemaruk tol!

im following u :P

Meh singgah: Al-Fatihah Buat Arwah!

Hanis MY said...

huhu kesian baby tu... itulah, mesti mak dia jakun internet ni kalau dah biasa berinternet takkan jadi sampai mcm tu huhu...

aZIEra itu aKu.... said...

ni la terlampau taksub ngan fb ank pn x terjaga...

noor said...

kena hati2 nih...leka sgtlah tuh kan cik nor..

wahida said...

bilalah FB ni nak tutup...banyak negative dr positive

suhaila said...

macam2 jadi angkara fb ni..

whitecappuccino said...

@suhaila,Wahida,noor,aziera,Hanis,Fadheela:betul la, macam2 la org ni
@Fda,GF: setuju
@alea,nusana,delaroche:tu la..betul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...