December 16, 2010

GeTTinG BeTTeR, BuT...

Salam..
Sambungan kisah Dino semalam...
Bangun pagi tadi WC dapati  Dino masih duduk dalam litterboxnya..Namun tak juga berak. Semalaman dia tak tido. Sampai tengahari tadi Dino masih enggan makan mahupun minum.. Lalu kami pun bawa dia ke klinik veterinar lebihkurang 10km dari rumah..Ni first time WC sampai klinik veterinar.

Doktor bagitau yang Dino mungkin kurang minum.   Dengan badannya yang besar tu dia perlu minum air yang banyak. Betul juga kata doktor sebab WC perasan yang dia  minum sikit sangat.. Kemudian WC terfikir pulak  tuan lama dia  ada bagitau yang Dino  diberi minum air Bio aura.  WC beri dia air masak biasa.  Mungkinkah itu  yang menyebabkan dia tak berapa nak minum?? Hurmmmm...kucing pun reti  memilih!

Di klinik tadi Dino diberi ubat untuk mudah berak..payah juga nak bagi minum ubat ..guna syringe..Sekarang dia nampak tenang sikit walaupun masih tak berak lagi.  Amira bagi dia minum susu Nespray cuma masih tak mahu makan. Harap2 malam karang dia getting better.

nak melepaskan hajat pun tak senang..
Tapi.....ada berita sedih yang WC nak share. si" red-eyed" bunny kami  yang baru 2 minggu bersama kami telah pun meninggalkan dunia yg fana ini tengahari tadi. 
Uwaaaa!! sedih laa..
Bawah pipi dia macam kena jangkitan kuman. Betul la rabbit ni haiwan yang sensitif..mudah kena penyakit...tinggal sekor je lagi. 

dah tak de lagi :(



4 comments:

azwa_amani said...

wuaa..comelnyer cik bit ni..

Gentleman Frog said...

salam,

1. arnab boleh makan so kalau ade tande2 die nak mati cepatl2lah sembelih lain kali ^^

2. Cuba beri dino minum air oren sgt sesuai utk penghadaman *0*

DEAR FREN

g0m0k9enDek said...

sian bunny akak.. heh..

whitecappuccino said...

GF:1.Tak sampai hati la nak sembelih dia..:(
2.Oh..tima kasih..nnti try..
Gomok: huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...