December 6, 2010

SaLaM MaaL HijRaH 1432H

Salam..

                     

Sempena kehadiran tahun baru ini, WC mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432H kepada semua rakan2 dan seluruh umat Islam..

Semoga dengan kedatangan tahun baru ini kita akan  terus berusaha ke arah  memperbaiki diri  serta amalan kita agar ianya  menjadi yang terbaik daripada yang sebelumnya.

Seterusnya kita semua akan mendapat lebih kerberkatan dan dilimpahi rezeki-rezeki yang halal dari Illahi serta mendapat kejayaan yang cemerlang dalam apa jua yang kita lakukan pada tahun ini. Amin.

Doa Awal dan Akhir tahun

Doa Akhir Tahun

Doa ini dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

Doa Akhir Tahun Hijrah

Doa Awal Tahun
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.


Doa Awal Tahun Hijrah


sumber doa:www.islam.gov.my

6 comments:

azwa_amani said...

salam maal hijrah.. :)

Siti said...

ciknor,, semoga tahun baru ini akan menjadi tahun yg berjaya utk kita semua..dan kalau saya penah terkasar bahase dgn ciknor, harap dimaafkan yea.. :)

whitecappuccino said...

>>Siti:InsyaAllah..Amin..yer..takder salah apa pun..

♥ Princess ♥ said...

salam maal hijrah 1432H =)

AiNiey Bariyyah said...

kena baca 3 kali ke?? da x ingat la..
tadi bace sekali je,huhu..

Kalamhati said...

salam maal hijrah WC..semoga bertambah keberkatan dalam hidup WC dan family..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...