December 25, 2010

NILaI CiNTaMu..Eh!

Uit! cam best jer tengok tajuk entri nih..
sajer nak capture attention..bikin gempak sikit..
Bukan apa pun, cuma nak citer 
pasal anak bujang WC nan sorang ni.

Hari Khamis lepas genap sebulan Aiman bekerja di kedai komputer.
Dia sibuk sangat nak kerja cuti sem ni.
Katanya nak merasa dapat duit hasil titik peluh sendiri.
Dapat kerja sebulan pun jadi laa.
Tugas dia format pc dan laptop..sekali sekala hantar
 barangan komputer ke tempat2 berkenaan.

Hari ni dia dapat gaji!
Takder la banyak..RM500 jer.
Tapi bagi dia banyak la tu..
Suka bukan main!

gambar ni pinjam kat google
Mungkin pada kita yang bekerja dapat gaji ribu2 sebulan,
mengatakan apalah sangat nilai duit sebanyak itu kan?
Tapi kepada budak yang baru pertama kali
merasa pegang duit hasil dari titik peluh sendiri,
RM500 begitu besar nilainya..
Sekurang2nya selepas ini 
dia mungkin lebih menghargai penat lelah mama dan 
papanya yang bekerja untuk 
memenuhi segala
 keperluan 
mereka.

7 comments:

cikCEPET said...

500 pun byk jgak..
pasneh leh laa blanje cepet..
huhueee


:))

whitecappuccino said...

*cikcepet: hehe..tol jgk tu..

azidee said...

:)
hmmm
duit yang hanya sedikit tu
hasil penat lelah dia
mmg ler dia syg sgt sgt nak habiskan hehehe

whitecappuccino said...

*Azidee:betol D..dia ckp nak simpan :)

azidee said...

hehehe
same like my son ler
keje dpt 450
pastu asalnnya nak beli kasut bola
akhirnya
duit dia ...dia simpan
duit kita yg jadi mangsa lak
isk isk isk

Siti Safiyyah said...

heh terasa terasa..saya pun keje gak sementara nak tggu result..hehe

whitecappuccino said...

*Azidee:yer..duit kita jgk yg habis kan??
*Siti:bagus la skurang2nya cari pengalaman disamping dpt duit kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...